Primăvară fără oboseală!

A venit primăvara și au început să răsară primele plante aromatice și mirodenii.

Leurda - lat. Allium Ursinum

Prima planta aromatică extrem de apreciată, este deja culeasă și fermierul nostru e în toi cu selectarea și uscarea ei. 

Leurda face parte din familia prazului și este originar din vestul și centrul Europei, unde crește sălbatic. Aroma sa este asemănătoare cu cel al usturoiului, dar mai ușoară cu o tentă de arpagic. Leurda stimulează apetitul și ajută la procesul de detoxifiere, "curățarea de primăvară".

Doriți să faceți mai multe lucruri dar încă simțiți febra după iarna lungă și obositoare? Leurda vă curăță metabolismul de acizii nedoriți care vă sufocă și păreți să fiți fără forță. ”Usturoiul Sălbatic”, denumirea populară, acționează favorabil asupra circulației sanguine, purifică și curăță sângele, chiar contribuie la scăderea colesterolului acumulat în perioada de iarnă. Nu degeaba este prima plantă gustată de urși de-ndata ce ies din bârlog după hibernarea lungă. Totodată are conținut ridicat de fier și ajută la funcționarea mai bună a creierului.... este și afrodiziac, așa că nu mai stați pe gânduri ... haideți la gătit de bucate cu Leurdă

Puteți prepara un pesto sau o mâncărică de leurdă (precum cel de spanac, doar nu mai e nevoie să folosiți usturoi!). Recomandată la amestecuri de legume, preparate din cartofi, paste, salate, sosuri și la asezonarea bucatelor rafinate. Condimentați toate preparatele Dumneavoastră cu Leurdă, din belșug.

SONNENTOR folosește exclusiv leurda culeasă, selectată și uscată din România! 

Alte plante si mirodenii proaspete de primăvară recomandate:

Rozmarin
Vă simțiți obosiți, mai ales după mesele luate? Folosiți Rozmarin pentru a reînviora trupul și sufletul. Fie uscat sau crud, este recomandat la bucate de miel, mânzat şi peşte. Puteți să și încercați varianta de Ceai de Rozmarin!

Foi de Dafin
Simbol al înţelepciunii, direct de pe capul lui Apollo în farfuria noastră. Îmbunătăţeşte preparatele, recomandat să se înlăture înainte de servire.

Busuioc
Planta regelui, cu putere divină, este de nelipsit în bucătăria italiană. Medicul grec Dioscurides, încă din sec. I, a descris-o ca ”Planta de Curățare a Capului”, ajută la concentrare și elimină stresul și oboseala. Sfat: adăugaţi la sfârşitul preparării, pentru a păstra aroma.

Bucurați-vă de plantele aromatice de Primăvară!