Urzica “pișcătoare”!

Cine nu cunoaște urzica? Cel puțin odată te-a "pișcat", așa-i?!
No', dar știai ce benefică e pentru sănătate?

Urzica – lat. Urtica Dioica

Este o plantă răspândită mai ales la mărginimea pădurilor, pe lângă drumuri și chiar și în apropierea caselor, în locuri lăsate în paragină, în natura "sălbatică". Timpul ei vine la începutul primăverii și se spune că este planta "locală" cu cele mai multe substanțe active, care se poate colecta până pe la mijlocul lunii Mai.
Se recomandă colectarea frunzelor tinere, înainte ca planta să devină "matură", înainte de înflorire, înainte să aibă frunzele sau tulpina lemnoasă. În această fază frunzele dețin cele mai multe substanțe active: fier, magneziu, clorofilă, caretonoide, glucide, vitamina C și multe altele.

Este bine ca urzica să fie uscată într-un loc întunecat, astfel rămâne într-o culoare tandră verde, plăcut ochiului și-și păstrează parfumul. Bine de știut că și rădăcina este extrem de benefică. Extractul din frunze este recomandat pentru aspectul sănătos al părului, iar extractul din rădăcină contribuie la ameliorarea fenomenului de cădere a părului, restabilind rădăcinile firelor de păr.

Infuzia de Urzică este precum o "curățenie de primăvară", curăță și întărește sistemul integral, purifică sângele și te eliberează de stres, iar folosit extern este benefică pentru regenerarea pielii și tonifierea părului.

Puteți să o folosiți și în bucătarie cu mare încredere. Primăvara culegeți urzici și pregătiți o "mâncărică de urzici" (precum cea de spanac) sau o supă de urzici. Recomandat să folosiți urzica în toate bunătățile unde folosiți deobicei spanac, fiind în această perioadă o opțiune pe care nu o veți regreta.

SONNENTOR folosește exclusiv urzică culeasă, selectată și uscată din România!

Zile Însorite de Primăvară!